Bioresonantie

Wat is bioresonantie?

Alles is energie. Bioresonantie is een alternatieve geneeswijze die stelt dat gezond en ongezond weefsel een verschillende trillingsfrequentie uitzenden. Deze frequentie wordt gemeten waardoor een verstoring in het lichaam opgespoord en behandeld kan worden. Wij werken met de Metavitalscan, welke werkt op basis van de meting van biophotonen (bio = leven, photo = licht). Biophotonen zijn zwakke lichtstralen die door alle cellen in levende organismen vanuit het DNA worden uitgestraald en zijn een bijproduct van de stofwisseling van cellen. Dit wordt uitgemeten om een disbalans in het lichaam op te sporen. De informatie die terugkomt toont de werking van de betreffende cel en varieert in zes fases; van optimaal gereguleerd tot disbalans in energie. 

Naast dat de scan werkt om disbalans op te sporen kan dit met de Metavitalscan ook behandeld worden. Zoals zojuist omschreven werkt de scan op basis van trilling en kan de scan ook trillingen verzenden. Hiermee worden de cellen die in disbalans zijn gecorrigeerd.

Het unieke van het gebruik van de Metavitalscan is dat door middel van het inzetten van de scan een disbalans in een vroeg stadium ontdekt kan worden en je preventief kunt behandelen. Veel ziektes en trauma’s kennen een periode voorafgaand aan de symptomen van de ziekte. Dit wil betekenen dat de disbalans al actief is, maar er geen zichtbare symptomen van de ziekte zijn.

Waarvoor wordt bioresonantie ingezet?

Een behandeling met de Metavitalscan wordt preventief ingezet om vroege signalen van ziekte op te sporen, maar vaak wordt gezien dat de scan als laatste redmiddel wordt ingezet, zoals bij onverklaarbare klachten die meermaals zijn behandeld waarbij nieuwe klachten zich manifesteren of de oude klacht zich blijft tonen en behandelaren geen alternatief meer hebben.

De Metavitalscan wordt altijd onder begeleiding van twee behandelaren uitgevoerd. Dit heeft het voordeel dat één therapeut de scan kan uitvoeren en de andere therapeut het paard kan behandelen met zachte manuele technieken zoals; craniosacraal therapie en/of shiatsu.