Over Equiplena

Hai!

Mijn naam is Evelien, geboren op 9 oktober 1990 en ik woon samen met mijn lieve vriend Willem-Jan en onze fantastische katjes Lizzy en Dexter in Alphen aan den Rijn.

Al vroeg ben ik gefascineerd geraakt door het wezen paard en in 2021 heb ik besloten te gaan werken met paarden. Paarden hebben ons op diverse vlakken zoveel te bieden, en als cadeau terug heb ik er mijn missie van gemaakt om het welzijn van deze paarden te verbeteren!

En dan nu; mijn eigen bedrijf.. Ik heb altijd geweten dat ik met paarden wilde werken, maar wie raadt dat aan? Als school drop-out gaan werken in de supermarkt, centen bij elkaar sprokkelen om de verzorging van mijn paard te kunnen betalen. Erachter komen dat dit absoluut niet mijn ding is en op mijn 21e begonnen aan een studie psychologie. Hierna een master forensische criminologie gedaan en toen ik hiermee klaar was besefte ik dat een kantoorbaan niet aan mij besteedt is. Gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg, me hier committeren aan de heersende visie en praktisch niets bereiken, is dit dan wat er voor mij is weggelegd?

In 2021 besloot ik van niet. Ik wil doen waar mijn passie ligt, iets waar ik blij van word en energie van krijg. Dus hier ben ik dan, geluisterd naar mijn hart en terug bij de paarden! In mei 2021 gestart aan de Hippo Sofia Academie, een vierjarige opleiding tot volleerd revalidatietherapeut. Alhoewel de opleiding zo omschreven staat richt het zich niet allen op revalidatie, maar staat de ondersteuning van het nu nog gezonde paard zeker ook centraal.

De reden dat ik heb gekozen voor deze opleiding is mijn eigen zoektocht geweest naar geschikte specialisten voor de (vaak onduidelijke) problemen waar ik tegen aanliep toen Zandor hier nog was. Wie haal je voor welke klachten bij je paard? Wat bereikt een fysiotherapeut? Wat doet een chiropractor? Wat kan craniosacraal therapie betekenen? Dan kwam er weer iemand, behandelde hem en zei dat ik er beter een andere specialist bij kan halen. Waarom? Waarom bestaat er niet iets als een therapeut die jouw paard in zijn geheel kan helpen?

Dit was voor mij de belangrijkste vraag en het grootste vraagstuk dat ik wilde oplossen. Ik wilde “breed” worden. Ik wil verder kijken dan de specifieke klacht, ik wil geen symptomen bestrijden. Nee, we pakken de oorzaak aan. En de oorzaak hoeft niet altijd fysiek te zijn. Denk eens aan huisvesting, management, voeding, emotionele- en geestelijke welzijn. Alles staat met elkaar in verbinding, en loopt iets in de energie niet goed dan zal dit zich op een bepaalde manier gaan uiten. 

Lang verhaal kort is dit waar de naam van mijn bedrijf uit voort is gekomen; in het Nederlands een stuk langer dan in het Latijn, maar vrij vertaald staat het voor de holistische benadering van het welzijn van paarden (equi = paarden, plena = holistisch). Het logo spreekt misschien voor zich, de tandwielen staan voor de verbindingen in het gehele lijf. Makkelijk om te visualiseren dat wanneer een tandwiel niet goed draait dit zijn uitwerking heeft op andere factoren in het lichaam, wat weer leidt tot andere stagnaties, wat weer leidt tot.. Je snapt hem vast.

Algoed, leuk dat je als klant mij wil bellen voor de behandeling van jouw paard, ik kom langs, behandel jouw paard en ga weer weg. Misschien kom ik nog een tweede keer voor een herhaalafspraak en hierna ga je vrolijk verder. Je merkt verbetering, bent hier helemaal blij mee, maar na een bepaalde periode loop je opnieuw tegen hetzelfde aan. Belt mij op, ik kom weer langs, misschien nog een tweede keer, het gaat beter en toch loop je uiteindelijk weer tegen hetzelfde probleem aan. Dit! Dit is precies wat ik wil gaan tackelen. Ik wil niet alleen langskomen en een tijdelijke oplossing zijn. Mijn doel is het welzijn van paarden verbeteren en daar heb ik jou voor nodig! Want jij bent degene die er de rest van het jaar voor staat, jij kent jouw paard het best en ziet hem praktisch elke dag, jij voert hem en hebt bepaald op welke plek jouw paard staat, welk zadel er op zijn rug ligt, hoe vaak hij aan het werk gezet wordt en zo verder. Nog belangrijker vind ik dus het delen van de informatie die ik tot mijn beschikking heb. Je contact mij dus uiteindelijk niet alleen voor een behandeling (wat in alle gevallen wel gewoon heel erg fijn is voor het paard en zeker voor ondersteuning zorgt in het behouden van een goede gezondheid), maar ook voor advies wat betreft het houden van jouw paard. Zodat jij op het moment dat ik vertrek de benodigde verdere stappen kunt gaan zetten in het behouden van een gezond en gelukkig paard!