De behandeling zelf

Zoals eerder benoemd; Ik kom met het totale pakket! Hoewel losse behandelingen uiteraard mogelijk zijn bied ik in basis een combinatie van de behandelingen die binnen mijn repertoire vallen. 

De eerste behandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag inclusief de anamnese. Tijdens deze uitgebreide anamnese staan jouw verhaal, en het voelen en zien van jouw paard centraal. Graag zie ik jouw paard in stilstand en beweging, zowel op zachte als harde ondergrond en wil ik alles weten van zijn (medische) achtergrond. Daarnaast is informatie omtrent voorgaande behandelaren (zoals; tandarts, veearts, hoefsmid, inentingen, ontwormingen, zadelpasser, etc.), eventuele klachten, gedragsveranderingen, huisvesting, harnachement, en soort en wijze van voeding zeer waardevol voor een compleet beeld! Om die reden vraag ik van te voren dan ook om het anamneseformulier rustig thuis in te vullen en bespreken we deze wanneer we elkaar voor het eerst zien.

Na de theoretische anamnese zal ik jouw paard palperen en de bijzonderheden noteren. Tijdens het palperen let ik op de reactie van jouw paard en voel ik of er spanningen, warme/koude plekken en andere bijzonderheden aanwezig zijn op het lichaam. Hier maak ik een analyse van en samen met wat ik van jou vernomen heb en de dingen die ik heb gezien tijdens beweging wordt de basis van de behandeling bepaald. Afhankelijk van wat er naar voren komt worden onderdelen van de craniosacraal therapie, Shiatsu, massage en osteopathie gebruikt om de eerste verbeteringen aan te brengen.

Wat kan voorkomen tijdens een behandeling is weerstand vanuit het paard. Zeker wanneer deze paarden niet eerder behandeld zijn met eerder genoemde vormen van behandeling kan de sensatie van de behandeling onaangenaam voelen. Dat betekent voor mij dat ik voorzichtig te werk moet gaan. Vertrouwen is misschien wel het meeste van belang in de behandeling van een paard! Zonder vertrouwen mag ik niet aan zijn lijf zitten en vindt er zeker geen ontspanning plaats. Om die reden zoek ik altijd de rust en ga niet over de grens.

Het is daarom belangrijk om te weten dat een behandeling nooit op zichzelf staat en dat er meerdere behandeling nodig zijn. 1). Om de basis behandeling te bekrachtigen. 2). Om de onderdelen aan te kunnen pakken die tijdens de eerste behandeling niet voldoende aan bod konden komen vanwege bovenstaande. Een vervolgafspraak vindt bij voorkeur binnen 1 tot maximaal anderhalve week plaats.

Heb je vragen omtrent de behandeling en/of behandelingsvormen? Schroom niet mij een berichtje te sturen met al jouw vragen, ik sta graag voor je klaar!